U periodu od 7. - 13.12.2015. godine u više od 180 zemalja svijeta održavaju se jedinstveni sati edukacije učenika i studenata iz osnova programiranja. Sat kodiranja je događaj koji se održava u tjednu posvećenom informatičkom obrazovanju i koji okuplja desetine milijuna mladih, ali i onih nešto starijih, iz cijelog svijeta.

Naime, jednosatni tutorijali dostupni su na više od 40 svjetskih jezika, ne zahtijevaju nikakvo predznanje niti iskustvo u programiranju, a koncipirani su tako da ih mogu pratiti i djeca predškolskog uzrasta, iako je ciljna skupina učenička populacija. Sat kodiranja je zamišljen kao jednosatni uvod u svijet informacijskih tehnologija, prvenstveno programiranja, koji za cilj ima približiti programiranja širem krugu prvenstveno mladih ljudi i pokazati kako svatko može naučiti osnove. I naša škola će se uključiti u ovu akciju organiziranjem sata kodiranja u utorak, od 11,20 - 12,10 sati. Cilj koji želimo ostvariti je približavanje i promoviranje sustavnog i na logici zasnovanog pristupa u rješavanju zadataka i kod onih učenika koji nemaju priliku upoznati se sa osnovama programiranja kroz nastavni proces.

VIJESTI & ZANIMLJIVOSTI ...

CAVE2 - hi-tech pećina

CAVE2 predstavlja je rješenje tzv. "hibridne stvarnosti", koje kombinira 2D i 3D grafiku projiciranu na 72 LCD -a smještena u krug od 360 stupnjeva, s 20 zvučnika i 10 kamere, čija je namjena optičko praćenje kretanja korisnika. Za potpuni doživljaj na raspolaganju su još i 3D VR i AR naočale.

Opširnije...

Do superpamćenja u samo 40 dana

Drevnim tehnikama vježbanja pamćenja, kakve su koristili još stari Grci i Rimljani, možemo postići superpamćenje kakvo imaju svjetski šampioni, tvrde nizozemski neuroznanstvenici.

Opširnije...

“Piši - briši” papir

Uz pomoć napredne tehnologije, znanstvenici s University Shangdon iz Kine i University of California su stvorili novu vrstu papira za kojeg više neće biti potrebna tinta. Printanje će se obavljati uz pomoć UV svjetla.

Opširnije...

Bicikl budućnosti

Tvrtka Hoversurf predstavila je prvi hoverbike pod nazivom The Scorpio-3. Prvi probni let obavljen je u skladištu tvrtke čije sjedište je u San Franciscu. Ova vrsta bicikla budućnosti objedinjuje standardni dizajn motocikla i tehnologiju koja se koristi u proizvodnji dronova. Na takav način vozaču se omogućava manevriranje u zraku.

Opširnije...

Pronađena nova pećina s rukopisima s Mrtvog mora

Hebrejsko sveučilište u Jeruzalemu objavilo je otkriće nove pećine u kojoj su se nalazili rukopisi s Mrtvog mora, što je jedno od “najvažnijih otkrića” vezano uz taj čuveni pisani materijal nakon njihova otkrića prije približno šezdeset godina.

Opširnije...

Misao 7

"Uspjeh je loš učitelj. Pametne ljude dovodi u zabludu da ne mogu izgubiti."
Napoleon

Upute za izradu maturalnog rada

On-line

Imamo 31 gostiju i nema članova online

 

Copyright © Srednja mješovita škola "Žepče" 2017. Sva prava pridržana.