Preciznim određivanjem koji će pacijent kada umrijeti mogu se njegovi zadnji dani učiniti kvalitetnijima.
Znanstvenici sa Stanford sveučilišta su razvili umjetnu inteligenciju koja može predvidjeti kad će pacijenti preminuti, s čak 90% točnosti.

Svaki kirurg će vam reći da su, kao krv, i vene crvene boje. Zašto nam onda kroz kožu djeluju plavo?
Odgovor nije tako jednostavan i leži u tome kako vaše oči percipiraju boju, kako se svjetlost ponaša u kontaktu s vašim tijelom i u specijalnim svojstvima krvi.

Jedna prava mala revolucija je na pomolu. I prije smo znali da 3D printeri imaju zaista puno dosega, od printanja organa i dijelova tijela do kostiju. Sada će biti moguće isprintati i lijekove.

Čovjekoliki robot imena Erica mogao bi postati službeno prvi TV voditelj u povijesti robotike. Ili televizije. Ovo nije prvi put da je jedan robot postao dijelom neke neobičnije profesije, ali ovo je ipak jedan posve čovjekoliki robot.

CAVE2 predstavlja je rješenje tzv. "hibridne stvarnosti", koje kombinira 2D i 3D grafiku projiciranu na 72 LCD -a smještena u krug od 360 stupnjeva, s 20 zvučnika i 10 kamere, čija je namjena optičko praćenje kretanja korisnika. Za potpuni doživljaj na raspolaganju su još i 3D VR i AR naočale.

Drevnim tehnikama vježbanja pamćenja, kakve su koristili još stari Grci i Rimljani, možemo postići superpamćenje kakvo imaju svjetski šampioni, tvrde nizozemski neuroznanstvenici.

Copyright © Srednja mješovita škola "Žepče" 2018. Sva prava pridržana.