Matruralna ekskurzija učenika trećega i četvrtoga razreda Srednje mješovite škole „Žepče“ trajala je od utorka, 19.09., do četvrtka, 28.09.2017. godine. Ove godine odlučili smo posjetiti jedne od najljepših gradova, a to su: Lido de Jesolo, Venecija, Verona, Lloret de Mar, Barcelona, Montecarlo, Caen i Trst.

Voditelji putovanja bile su profesorice Vlatka Šafaržik i Asima Nalić te stručni turistički vodič. Iz Žepča smo krenuli navečer u 20:00 sati. Nakon što smo stigli u luku Punta Sabbioni polovili smo brodicom do Venecije. Tamo smo obilazili znamenitosti toga grada: Trg Svetog Marka, Stari zatvor, Duždeva palača, Crkva La Pieta, Most Rialito... Nakon obilaska imali smo slobodno vrijeme za šetnju ulicama ovog prelijepog grada, jednog od simbola Italije. Zatim odlazimo u grad Lido di Jesolo te slijedi smještaj grupe u hotel. Imali smo slobodno vrijeme za kupanje na prelijepim plažama, šetnju ulicama grada... Idući dan se odjavljujemo iz hotela i nastavljamo putovanje prema Veroni. Posjet gradu ljubavi. Razgled grada sa stručnim vodičem koji nas upoznaje sa svim ljepotama toga grada: Trg Piazza de Bra, Arena, Njemačka fontana, Kuća Julije, Trg Signoria, Spomenik Dante Alighieria... Nastavak vožnje prema Španjolskoj. U jutarnjim satima dolazimo u Lloret de Mar zatim slijedi smještaj u hotel i slobodno vrijeme za upoznavanje grada koji se nalazi u pokrajini Costa Brava. U večernjim satima odlazimo u disco-club gdje slijedi zabava do jutarnjih sati. Peti dan odlazimo u Barcelonu gdje se upoznajemo sa svim znamenitostima grada: Sagrada Familia, Korida, Trg Platja de Espanja... Zatim odlazimo na Camp Nou gdje imamo priliku ući na stadion i u muzej kluba. Nakon toga imali smo slobodno vrijeme za shopping centar i šetnju ulicom La Rambla. U večernjim satima posjetili smo poznate Magične fontane i uživali u programu. Nakon posjete Barceloni vraćamo se u hotel te izlazimo u disco-club. Sljedeći dan poslije doručka odlazimo u vodeni zabavni park Marineland. Imali smo priliku uživati u fantastičnom izletu sa mnogobrojnim atrakcijama koje nudi ovaj zabavni park: aqua tobogani, crne rupe i još mnogo toga, zatim predstave sa fokama i dupinima. Zatim se vraćamo u hotel u Lloret de Maru te opet imamo priliku za disco-club. Sedmi dan smo se odjavili iz hotela i krenuli za Azurnu obalu. Nastavljamo putovanje u poslijepodnevnim satima te dolazimo u grad Caen koji je poznat po filmskom festivalu. Razgled grada sa stručnim vodičem te nastavak putovanja do Monaca-Montecarla. Tu smo posjetili prinčevu palaču, katedralu, poznati casino... Zatim se u noćnim satima vraćamo u Italiju. Dolazimo u hotel i cijeli dan imamo slobodno vrijeme za kupanje na plaži, šetnju, odmaranje... Iduće jutro se odjavljujemo iz hotela te slijedi polazak za Trst tj. Outlet Palmanova gdje imamo slobodno vrijeme za kupovinu i odmor. Nakon toga vozimo se preko Slovenije, Hrvatske i u četvrtak u jutarnjim satima dolazimo u naš grad Žepče.

Ugodno druženje i prelijepo putovanje ali i veliki broj korisnih informacija zasigurno je ono po čemu će ovo putovanje ostati zapamćeno.

Slike sa naše maturalne ekskurzije možete vidjeti ovdje.

 

Helena Tomas, III.d

Copyright © Srednja mješovita škola "Žepče" 2018. Sva prava pridržana.