U okviru prve ovogodišnje stručne ekskurzije (a planirane su ukupno tri), učenici medicinske struke koji nastavu pohađaju po HNPiP -u, posjetili su u petak, 20.listopada 2017. godine, u pratnji profesora Zdenka Šašića, Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju "Biokovka" u Makarskoj.

Smještajni kapacitet bolnice je 550 kreveta, a osim fizikalne terapije i rehabilitacije, u bolnici se provode i rekreativni, kao i zdravstveno-medicinski programi. U toj ustanovi rehabilitiraju se reumatološki, traumatološki, ortopedski, neurološki i neurokirurški bolesnici, a nešto manje i kardiološki bolesnici.

Kao ustanova zdravstvenog turizma, "Biokovka" nudi specijalne programe zdravstvenog turizma kao što su: terapijski tjedan, protustresni tjedan, tjedan opuštanja i fitnes- tjedan. Glavni cilj učeničkog putovanja bio je upoznavanje s oblicima rada koje do sada nisu imali prilike vidjeti. Gostoljubivi domaćini proveli su ih kroz prijamni odjel, odjel fizikalnih terapija i laserskih djelovanja. Na prijamnom odjelu učenici su vidjeli niz medicinskih instrumenata i upoznali se s njihovom uporabom u praksi; na odjelu fizikalnih terapija prezentiran im je razvoj covjeka od djetinjstva do staračkog doba, kao i laserska djelovanja i njihovo trajanje.

Osoblje i uprava bolnice ostavili su iznimno pozitivan dojam na učenike naše škole.. ovim putem, još jednom im se zahvaljujemo na svemu! Nakon što su ručali i okrijepili se u bolnici, učenici su krenuli u obilazak gradskih znamenitosti( spomenik Andriji Kačiću Miošiću, crkva sv. Marka, izgrađena 1766., stara škola, mletačka fontana s pitkom vodom iz 1775...). U Žepče su se vratili u kasnim noćnim satima, umorni, ali zadovoljni stručnom ekskurzijom.

/Marina Matić, 1.b/

Copyright © Srednja mješovita škola "Žepče" 2018. Sva prava pridržana.