Srednja mješovita škola "Žepče", Odbor za međureligijsku suradnju Žepče i ŽOK "Žepče" organiziraju 3. memorijalni odbojkaški turnir  „Monika Antolović“. Turnir će se održati 19. i 20. siječnja 2018. u sportskoj dvorani naše škole.

Nastupiti će ekipe iz četiri srednje škole i pet odbojkaških klubova. Prvog dana natjecanja, u petak 19. siječnja, snage će odmjeriti ekipe naše škole, KŠC -a Don Bosco, Srednje tehničke škole Zavidovići i Gimnazije Maglaj, dok je drugi dan rezerviran za natjecanje odbojkaških klubova iz Zavidovića, Zenice, Maglaja, Doboja i grada domaćina Žepča.
„Ovim memorijalnim turnirom želimo odati počast stradalima, ali i potaknuti mlade na savjesnu vožnju te razvijanje tolerancije u sportskom duhu. Također, želimo unaprijediti međureligijsku suradnju i dijalog između zvaničnih tradicionalnih vjerskih zajednica i crkava u Žepču. Osnaživanjem zajedničkog rada među mladima iz različitih etničkih, nacionalnih i religijskih identiteta te osnaživanjem čestih susreta svih vjerskih predstavnika u gradu nadilazimo bilo koju vrstu predrasuda prema drugome i drugačijem“, poručuju iz organizacijskog odbora.
Generalni pokrovitelj 3. memorijalnog turnira „Monika Antolović“ je Misija OSCE-a u BiH, a organizatori su Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini i Srednja mješovita škola "Žepče". Turnir su također sponzorirali Općina Žepče i Caritas Vrhbosanske nadbiskupije, a tehničku potporu dala je Glazbena škola "Katarina Kosača Kotromanić".

Copyright © Srednja mješovita škola "Žepče" 2018. Sva prava pridržana.