British Council je organizacija za izgradnju odnosa u kulturi između Velike Britanije i 110 drugih zemalja širom svijeta, a u BiH rade 16 godina.
Aktivni građani je program međukulturalnog dijaloga i globalnog građanstva.

Nastojimo potaknuti ljude da budu svjesni svojih potencijala,da ih razvijaju i time korisno pridonose svojim lokalnim,društvenim zajednicama.
U okviru projekta, odrađujemo radionice s  30-ak sudionika koji nakon toga postaju motivatori u svojim lokalnim zajednicama. Mladi osmišljavaju projekte, rade i sudjeluju na konferencijama.
Radionice se bave pitanjima kao što su identitet,učinkovit rad s različitostima,društvena odgovornost,vještine komunikacije,planiranje i pravljenje projekata.
Ovim programom mladi bolje razumiju stanje lokalnih zajednica i žele dati doprinos njihovom razvoju, dobivaju motivaciju za djelovanje u okviru zajednica, stječu nova prijateljstva s ljudima unutar njihove zajednice, ali i širom svijeta.
Možda je najbitnije napomenuti, mladi sebe izgrađuju kroz ovaj program kao čovjeka koji će bolje  shvatiti kako proći kroz život i u dobrim, ali i u nepovoljnim uvjetima, kako ostvariti kvalitetan odnos s drugima, kako sagledati stvari iz različitih kutova, i u konačnici- kako shvatiti i prihvatiti samoga sebe i svoje vrijednosti!

Izabela Tadić, 1.b

Copyright © Srednja mješovita škola "Žepče" 2018. Sva prava pridržana.