Srednja mješovita škola "Žepče" ove godine nudi budućim srednjoškolcima jedno novo, atraktivno i perspektivno zvanje - web dizajner. Riječ je o programu koji je namijenjen učenicima koji se žele kvalitetno pripremiti:

  • za nastavak školovanja na tehničkim fakultetima i veleučilištima u oblasti informatike, računalstva, dizajna i multimedije ili
  • za obavljanje poslova web dizajnera i daljnje usavršavanje.

Nastava će se izvoditi po suvremenom nastavnom planu i programu, koji je odobren u novom, redefiniranom obliku 2017. godine i po kojem rade mnoge škole u Republici Hrvatskoj koje obrazuju učenike za zvanje web dizajnera (1. srednja informatička škola Zagreb, Priridoslovna i grafička škola Rijeka, Elektrostrojarska škola Varaždin, Srednja škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split ...).
Web dizajner se bavi osmišljavanjem i izradom web stranica i web aplikacija, SE optimizacijama, izradom prezentacija primjenom najnovijih tehnologija, projektiranjem i implementiranjem kvalitetnih rješenja za mrežno poslovanje, web hostingom...
Web dizajner u svom radu koristi standardne programske alate, koji se koriste za sastavljanje i formatiranje web dokumenata, specifične programske alate za programiranje na korisničkoj i poslužiteljskoj strani, administriranje baze podataka, instaliranje i konfiguriranje web poslužitelja i poslužitelja baze podataka. Detaljnije informacije o nastavnim predmetima i broju sati za svaki razred možete vidjeti u našem informativnom letku.

Copyright © Srednja mješovita škola "Žepče" 2018. Sva prava pridržana.