U utorak, 18.9.2018. godine, u prostorijama Srednje mješovite škole "Žepče" potpisan je Ugovor o autorizaciji ECDL centra za provođenje obuke i testiranja za ECDL certifikat između naše škole i Asocijacije informatičara BiH,

koja je ovlaštena od strane ECDL Fondacije za promoviranje i provođenje ECDL standarda u Bosni i Hercegovini. Stavljanjem potpisa na Ugovor Srednja mješovita škola "Žepče" je postala prva škola u BiH ovlaštena za organiziranje i obavljanje testiranja za ECDL certifikat.

Što je ECDL certifikat?
Europski računalni certifikat (ECDL - European Computer Driving Licence) je međunarodno priznata potvrda informatičke pismenosti, koja jamči vlasniku poznavanje rada na osobnom računalu prema ECDL normi. Zbog velikog uspjeha ECDL-a u Europi, program je proširen na cijeli svijet pod nazivom, International Computer Driving Licence (ICDL). Kandidati koji žele dobiti certifikat mogu se prijaviti za ispite bilo gdje u svijetu, polagati redosljedom kojim žele, u različitim test centrima, te nakon svih položenih ispita dobiti potvrdu priznatu u cijelom svijetu.
ECDL (European Computer Driving Licence) je međunarodno priznati certifikat za korištenje osobnog računala, dizajniran s ciljem uspostavljanja jedinstvene norme o osposobljenosti za korištenje osobnog računala za poslodavce i posloprimce. S više od 8 milijuna korisnika, European Computer Driving Licence (ECDL) je jedan od najvećih svjetskih edukacijskih sustava certifikacije trenutno dostupan u 144 zemlje i preveden na 36 jezika svijeta.

Kome je certifikat namjenjen?
Ciljna grupa za ECDL su svi oni koji žele kompetentno koristiti osobno računalo. Predstavlja dokaz zaposlenima, studentima, učenicima i ostalim građanima kako posjeduju osnovna znanja i kompetencije za korištenje osobnih računala. Certifikat o računalnoj osposobljenosti dobar je putokaz i poslodavcima pri odabiru potencijalnih zaposlenika. ECDL certifikat, kao standard kojim se dokazuje znanje i vještina u radu sa osobnim računalima, prihvatile su i podržavaju mnoge zemlje: Njemačka, Austrija, Belgija, Italija, Nizozemska, Norveška, Švedska, Mađarska, Poljska, Irska, Estonija, Poljska ...

Copyright © Srednja mješovita škola "Žepče" 2018. Sva prava pridržana.