Učenici Srednje mješovite škole "Žepče" su u petak, 23.11.2018. godine, iskoristili još jedan događaj u Žepču da prezentiraju dio svojih aktivnosti.

Naime, u motelu "California" u Žepču, u organizaciji Razvojne agencije Žepče, upriličena je promocija pobjedničkih poslovnih ideja mladih poduzetnih ljudi iz općina Žepče i Gračanica. Projekt pod nazivom "Povećanje razvojnih potencijala kroz uvođenje instrumenata koji potiču poduzetništvo, međuopćinsku suradnju i nova ulaganja" je financirala Europska unija kroz EU ProLocal – zajednički program Europske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH kojeg implementira GIZ. Opći cilj projekta je pridonijeti većem sudjelovanju lokalnih zajednica u sprječavanju odljeva mozgova iz BiH, stvaranjem uvjeta za veći aktivizam mladih i (samo)zapošljavanje kroz poticanje poduzetništva.
Srednja mješovita škola "Žepče" se na ovom događaju prigodno predstavila prezentiranjem niza aktivnosti koje učenici obavljaju u okviru informatičke i tehničke sekcije: programiranje, osnove robotike, web dizajn, DTP, CAD, priprema i 3D ispis. Upravo znanja i kompetencije iz navedenih, danas traženih, oblasti za mladog čovjeka predstavljaju odličnu osnovu za pokretanje samostalne poslovne aktivnosti nakon završetka školovanja.

Copyright © Srednja mješovita škola "Žepče" 2018. Sva prava pridržana.