U petak, 13.11.2015. godine, medicinski tehničari Srednje mješovite škole "Žepče" posjetili su, u okviru stručnog putovanja, Opću bolnicu Dubrovnik. Na putovanju su se uputili učenici 3.c i 4.b razreda, sa svojim razrednicima - profesorom Josipom Đerekom i profesorom Zdenkom Šašićem.

Po dolasku u Opću bolnicu Dubrovnik učenici su prisustovali kratkom predavanju o povijesti bolnice i njezinom razvoju, koje je održala glavna sestra bolnice. Nakon predavanja učenici su, u pratnji sestara sa odjela, obišli suvremeno opremljene sobe i upoznali se sa načinom organiziranja rada bolnice, koja ima 27 odjela i 800 medicinskih djelatnika. Pored posjete Općoj bolnici Dubrovnik, za istaknuti je i posjeta Arboretumu Trsteno, najstarijem arboretumu na svijetu i spomeniku vrtne arhitekture, koji je ujedno i jedini arboretumu na jadranskoj obali. Posebnu pažnju učenika privukla je 400 godina stara divovska platana, visine 60m i promjera 5m.

Oduševljeni viđenim i naučenim tijekom ove jednodnevne stručne ekskurzije u Dubrovnik, biser Jadrana i jedno od najznačajnijih povijesno - turističkih središta, učenici su u kasnim poslijepodnevnim satima krenuli natrag u Žepče.

Pripremile: Veronika Jurkić i Ivana Marković, (3.c)

Copyright © Srednja mješovita škola "Žepče" 2018. Sva prava pridržana.