Dana 07.04.2016. godine u Sarajevu u hotelu „Hollywood“ održan je 13. Sajam učeničkog poduzetništva u organizaciji BiP-a (Business Innovation Programs) iz Norveške.

Kao i do sad na sajmu su sudjelovali i učenici naše škole (ekonomisti, komercijalisti i hotelijersko-turistički tehničari). U jednogodišnjem ciklusu osposobljeni su učenici za kreiranje biznis ideje, izradu i prezentaciju biznis plana i promidžbenog materijala, te sve dokumentacije neophodne za nastup na sajmu.

Na sajmu su se pojavili i sa uzorcima njihovih proizvoda. U pitanju je reciklažni višenamjenski proizvod od starih kanistera, koji ujedno ispunjava i svoju dekorativnu ulogu. Može se koristiti kao torbica, koš za smeće, posuda za cvijeće, koš za novine i još mnogo toga. Izrazito je zanimljivo da nitko nije na prvi pogled primijetio da su u pitanju kanisteri. Upravo to su neki od elemenata koji su nam donijeli 3. mjesto na sajmu u kategoriji „Najbolji proizvod“.

Učenike 4. razreda Ekonomske škole izrazito je obradovala nagrada u ovojoj kategoriji upravo iz razloga što su do sad isključivo osvajali nagrade u kategoriji „Najbolji biznis plan“. Ovom posljednjom diplomom su maturanti Ekonomske škole objedinili svoje cjelokupno znanje i vještine na svim podučjima koje nudi ovaj sajam.

Copyright © Srednja mješovita škola "Žepče" 2018. Sva prava pridržana.