Naša škola bogatija je za još jedan lijep prostor u sklopu školskog dvorišta. Naime, danas je, uz prisustvo brojnih učenika i nastavnika iz Srednje mješovite škole "Žepče", općinskih čelnika, gostiju iz misije OSCE -a, vjerskih uglednika i članova Odbora za međureligijsku suradnju, svečano otvoren "Park mira".

U okviru parka, koji će sigurno postati omiljeno mjesto za odmor učenika, nalazi se stol za stolni tenis i "pametna klupa", na kojoj će često biti gužva jer pruža mogućnost punjenja mobilnih uređaja putem USB sučelja.
Na početku programa nazočnima se obratio ravnatelj Srednje mješovite škole "Žepče" gospodin Zijah Malićbegović, koji je između ostalog poručio: „Nadam se da će ovaj park dobro doći svima nama, a posebno vama učenicima, gdje ćete znati iskoristiti svoje slobodno vrijeme. Vjerujem da ćemo vremenom dodatno proširiti vanjski prostor ispred škole, obzirom da tu mogućnost nemamo unutar same zgrade. Toplo se zahvaljujem svim donatorima koji su učestvovali u postavljanju „Parka mira“, parka tolerancije, parka ljubavi, jer sve što doprinosi vama djeco, dragi učenici, doprinosi i nama kao menadžmentu škole“.
U nastavku programa nazočnima su se biranim riječima obratili još i općinski načelnik gosp. Mato Zovko, gosp. Jonathan Moore, šef misije OSCE -a u Bosni i Hercegovini te predsjedavajući OMS Žepče vlč. Predrag Stojčević.
Kraj svečanosti je obilježen simboličnim sađenjem drveta mira u školskom parku, kojeg su zajedno zasadili glavni imam MIZ Žepče Izet ef. Efendić, paroh zavidovićko-žepački protojerej Zoran Živković i vlč. Predrag Stojčević.


   

Copyright © Srednja mješovita škola "Žepče" 2018. Sva prava pridržana.