Dana 17.veljače 2017.g. medicinski tehničari SMŠ "Žepče" posjetili su Kliničku bolnicu "Dubrava" u Zagrebu. Po samom dolasku učenike je dočekala Ana Primorac, dr.med. i sestra Irena Rašić, dipl.med.tehničarka, inače pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i glavna sestra bolnice, te održala kratku prezentaciju o KB "Dubrava".

Naime, bolnica ima površinu od 80.470 m2 i smještena je u Svetošimunskoj dolini, na granici Maksimirskog parka i Dubrave. Oprema bolesničkih soba, sanitarni prostor uz svaku od njih i prostorije za dnevni boravak omogućuju bolesnicima visoku razinu udobnosti smještaja. Budući da su u posjeti većinom bili maturanti, izrazili su želju posebno obići pojedine odjele jer bi im to moglo pomoći u pisanju njihovih maturalnih radova, tako su posjetili: odjel za hemodijalizu, zavod za abdominalnu kirurgiju i Polikliniku.

Učenici su bili oduševljeni samom bolnicom, njenim prostranstvom, urednošću i uređenošću. U KB "Dubrava" izvodi se nastava za studente Medicinskog, Stomatološkog i Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta i Visoke zdravstvene škole Sveučilišta u Zagrebu... Od sestara su dobili obavijest da im treba mlada radna snaga, te da su dobro došli u njihovu bolnicu "Dubrava", što je učenike dodatno razveselilo i potaknulo razmišljanja o planovima za budućnost.

 

Copyright © Srednja mješovita škola "Žepče" 2018. Sva prava pridržana.